03 August, 2016

Reisilt


Ma ei taha olla nagu repiidi peale jäänud masin, aga aeg lendab kiiresti, eriti kui see on täis vahvaid ja huvitavaid inimesi ja tegevusi. Ajagraafik on nii tihe, et meelistegevused nagu jooksmine ja discgolf on puha ära jäänud. Ainult ülimeeldivaga tegelen :)

Armastan oma naabervabariiki. Väljendub see selles, et külastasin kontserti Riias, kus esines Ozzy. Pidu oli aus, pillimehed andsid endast ikka 110 protsenti ja laulja juuksed võlusid mind endiselt. Lühidalt - sohki ei teinud keegi. Isegi mitte meie.

Päev hiljem alustasime teekonda, kus läbisime autoga 6194 kilomeetrit. Kiirteed, mägiteed, igapäevased teed. Iga aasta tahaks ju teha midagi sellist, mille kohta saab öelda, et esimest korda elus.   Mis siis muutus? Mu enesekindlus autojuhina kasvas, natukenegi. Õppisin magama auto kõrvalistmel. Polnud unustanud, kuidas telki püstitada ja meenus, miks mulle siiski meeldib Eesti kliima. Kuumus on meil erand, mitte norm. Aga meil pole vastu pakkuda nii sinist merd ja ühe riigi piires nii erinevat loodust. Millised mäed. Samas paadiga saab sõita nii siin kui ka seal. Tööalase plaanitud vahepeatuse tegin ka ära. Ja mis eriti lahe, enne kojujõudmist sai emotsioone veel jagada sõbraga. Nii et koju jõudes ma kohe ei plahvatanud. Samas olime sohki teinud peaaegu igas riigis, kus me peatusime :)

Käisin ka Eesti saarel, mitte oma lemmikul :) Ujusin ja kuulasin Jäääärt. Täpselt selline emotsioon oligi.  Natuke valetan, sest pinget oli ka õhus, sest neli erineva üksust, kolm erinevat põlvkonda  ja kaks erinevat rahvust ühe katuse all moodustavad huvitava kompoti. Mitte vähem tähtis pole fakt, et kolm olid naisterahvad.

Ja kolme päeva jooksul on mind üritatud värvata nelja erinevasse koosseisu, millest üks on väga ahvatlev. Hakata naiste korvpalli esiliigat mängima minu vanuses. Olen õhevil. Päriselt.

"Me püüame täita tühjust enda sees ja reisimine on üks võimalus selle tühjuse täitmiseks. Kui oleme reisil käinud, oleme muljeid täis ja tunneme end tähtsamana." Ülar Allas "Seitsme imega ümber maailma"

No comments:

Post a Comment