19 October, 2014

Maa röömud


Hea on elada maal. Lähed teed väheke sporti ja saad selle eest autasu. See saab võimalikuks, sest kõik tugevad inimesed elavad linnas. Sain jooksu eest kuldmedali. Ja töesõna võitlesin selle koha välja, sest pool maast olin kolme naise seast kolmas ja teise poole maast lootisn, et oma kättevõidetud esipositsiooni maha ei uimerda. Lõpp hea, kõik hea. Avastasin, et peale Paide-Türit polnudki jooksnud ühtegi kilomeetrit. Ilm on kehva ja muu tempo on kiire, seega ei jätku võhma jooksu jaoks. Proovin ennast parandada.

Kuna üks sõber kolis Poola elama, siis tutvusin Olev Remsu "Bussiga Poolas I" raamatuga (sain raamatud ka hetkel Poolas elava sõbra käest). Ammutasin teosest endale huvitavaid fakte. Ja osa muidugi kinnistas ka vanu. Panen kirja kolm uut teadmist, et siis järgmine kord oskan otsida.

"Meil peetakse neid (kurgi) individualistlikeks, kes rohkem üksi või siis perekonniti tegutsevad. Poolas on nad kollektivistlikud."  --- "Poola kured ajavad oma konnaasju ühisel jõul ja nõul, meie omad nokitsevad omaette."

Helilooja - Krzysztof Penderecki (???)
Kašuubid - Günter Grass
Malbork (Marienburg)

Nii vaikselt see maa elu läheb ...

No comments:

Post a Comment